İzmir'den Büyük Anadolu Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: 20:15’de MAVİŞEHİR (Mavi Bahçe Önü) – ( Karetur Servis Aracı ) 20:30’da BOSTANLI (Tramvay istasyonu arkası) - ( Karetur Servis Aracı ) 20:40’da KARŞIYAKA (Anıt Önü) - (Karetur Servis Aracı)
PROGRAM
BÜYÜK ANADOLU TURU - VAN GÖLÜ EKSPRESİ - ÖZEL TUR

BÜYÜK ANADOLU TURU / V.İ.P / 8 GECE 9 GÜN

BU TURUMUZDA VAN GÖLÜ EKSPRESİ – KULLANILIYOR !!!
KAPADOKYA – KAYSERİ – KEMALİYE – KARANLIK KANYON – ELAZIĞ – VAN GÖLÜ EKSPRESİ
TATVAN – AHLAT – AKDAMAR ADASI – VAN – MURADİYE ŞELALESİ – İSAKPAŞA SARAYI
KARS – ANİ HARABELERİ – SARIKAMIŞ – ERZURUM – ERZİNCAN – SİVAS
TOKAT – BALLICA MAĞARASI – AMASYA – ÇORUM – HATTUŞA – ANITKABİR

Haraket Noktaları:
20:00 BOSTANLI (Tramvay istasyonu arkası) - ( Karetur Servis Aracı )
20:10 KARŞIYAKA (Anıt Önü) - (Karetur Servis Aracı)
> 20:30 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Ziraat Bankası Önü) - (Karetur Tur Otobüsü)
20:45 HATAY ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü) - (Karetur Tur Otobüsü )
21:00 BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastanesi önü) - (Karetur Tur Otobüsü)
SERVİS DANIŞMA HATTIMIZ : 0545 3006065

1 GÜN: İZMİR HAREKET – AKSARAY
Belirlenen noktalardan siz değerli misafirlerimizi aldıktan sonra rehberimiz eşliğinde yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda vereceğimiz uygun molalarla birlikte UŞAK – AFYON – KONYA üzerinden aksaraya ulaşıyoruz.

2. GÜN: KAPADOKYA – KAYSERİ
Sabah AKSARAY’da Ağaçlı Tesislerinde alacağımız (extra) sabah kahvaltısından sonra, KAPADOKYA bölgesinin en heyecan verici bölümü işte burada başlıyor. Bölge tarihi ve o devirdeki sosyal yapıyı, yaşam tarzını gösteren yöredeki yeraltı şehirlerinin en büyüklerinden KAYMAKLI Yeraltı şehrini geziyoruz. Ardından UÇHİSAR KALESİ’nden Kızılırmak'a doğru vadileri ve PERİ BACALARINI kuşbakışı seyrediyoruz. GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ’nin eşsiz tarihi güzelliklerine tanık olup, daha sonra AVANOS ÇANAK ÇÖMLEK ATÖLYESİNDE alışveriş yapma fırsatı buluyoruz ve ardından otelimize yerleşip dinleniyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3.GÜN: KAYSERİ – KEMALİYE – KARANLIK KANYON – ELAZIĞ
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden  ayrılıp ERZİNCAN KEMALİYE’ye doğru yola çıkıyoruz. Öğle saatlerinde Ahmet Kutsi Tecer’in ‘ORADA BİR KÖY VAR UZAKTA‘’ şiirine konu olmuş KEMALİYE’ye ulaşıyoruz. KEMALİYE’de alacağımız öğle yemeğimizin ardından dolmuşlarımıza binerek KEMALİYE de ilk durak noktamız KARANLIK KANYON oluyor. Dünya’nın en büyük kanyonlarından olan ve yer yer yüksekliği 800 metrenin üzerine çıkan, sarp ve dik yamaçların kıyısı boyunca uzanan bu kanyon ve taş yol sizleri hayrete düşürecek. İnsanların tamamen elleri ile oyarak açtığı ve zamanında KEMALİYE-DİVRİĞİ arasında bağlantı oluşturan bu yol, insan emeği ve kararlılığının günümüzde yaşayan en büyük sembolüdür. TAŞ YOL gezimiz sonrasında Tübitak tarafından bölgede düzenlenen doğa gezileri sırasında toplanmış olan canlı-bitki-maden türlerinin sergilendiği, ülkemizin en büyük DOĞA TARİH MÜZESİ ni geziyoruz. DOĞA TARİH MÜZESİ  gezimiz sonrasında KEMALİYE merkeze ulaşıyoruz. Sonrasında oldukça keyifli bir yer olan TAŞDİBİ mahallesinde yer alan LÖKHANE’ye gidiyoruz. Salim Usta tarafından LÖG/LÖK yapımını öğrenip bilgilendikten sonra ELAZIĞ’a geçiyoruz. Akşam saatlerinde Otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4.GÜN: ELAZIĞ – VAN GÖLÜ EKSPRESİ TRENİ – TATVAN – SELÇUKLU MEZARLIĞI – AKDAMAR ADASI – VAN
Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından sabah erken saatlerde VAN GÖLÜ EKSPRESİ  ile muhteşem bir yolculuğa çıkıyoruz. Tren ile MUŞ TREN YOLU güzergahında ilerleyip GÖRKEMLİ MEZAR TAŞLARI ile ünlü SELÇUKLU MEZARLIĞI’nın bulunduğu  VAN GÖLÜ kıyısında bulunan TATVAN’a  ulaşıyoruz. SELÇUKLU MEZARLIĞI  gezimizde EMİR BAYINDIR KÜMBETİ, ERZEN HATUN KÜMBETİ ‘nide  öğle yemeğimizi TATVAN’da alıyoruz. Sonrasında GEVAŞ’a ulaşıyoruz.GEVAŞ’da iskeleden bineceğimiz TEKNE ile VAN GÖLÜ üzerinde keyifli bir yolculukla AKDAMAR ADASI‘na geçiyoruz. AKDAMAR KİLİSESİ ve AKDAMAR ADASI nın hüzünlü hikayesini rehberimizden dinleyip ADA üzerinde badem ağaçları altında oturup yorgunluk çaylarımızı içtikten sonra iskeleye dönüyoruz. Sonrasında VAN ’a gidip TARİHİ VAN KALESİ(TUŞPA KALESİ) ni geziyor gün batımı sonrası VAN’daki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5.GÜN: MURADİYE ŞELALESİ – İSHAK PAŞA SARAYI – KARS
Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından doğal güzelliğiyle MUHTEŞEM MURADİYE ŞELALESİ‘ni ziyaret ediyoruz. Muhteşem manzarayı fotoğrafladıktan sonra Yavuz Sultan Selim ’in Şah İsmail ile büyük bir savaş yaptığı ÇALDIRAN OVASI’ndan geçiyoruz. Heybetli AĞRI DAĞI manzarası eşliğinde DOĞUBEYAZIT’a ulaşıyoruz. Burada, Osmanlı‘nın doğudaki en görkemli yapısı olan İSHAKPAŞA SARAYI‘nı ziyaret edip IĞDIR, TUZLUCA, DİGOR yolundan İRAN SINIR köylerini görerek KARS’a ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

6.GÜN: ANİ HARABELERİ – SARIKAMIŞ - ERZURUM
Sabah kahvaltımızın ardından KARS şehir turumuza başlıyoruz. KARS merkez de geniş sokakları, planlı yerleşimi, 40 yıllık RUS işgali sonrasında RUSLARDAN kalan binaları, kentin tarihi yapılarını panoramik olarak görme imkanı bulacağız. VALİ KONAĞI  ve civarındaki taş binalar, KÜMBET CAMİ(HAVARİLER KİLİSESİ), FETHİYE CAMİ(A.NEVSKY KATEDRALİ),  KARS KALESİ,  TREN GARI, TAŞ KÖPRÜ, HEKİM EVİ (OPERA BİNASI), KARS MÜZESİ gezilerimiz sonrası yöresel BAL-KAŞAR PEYNİR alış verişimizi yapıp ERMENİSTAN sınırında yer alan Ortaçağda bölgenin en önemli ERMENİ YERLEŞİMİ olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan ANİ HARABELERİ’ne gidiyoruz. ANİ HARABELERİ gezimizin ardından SARIKAMIŞ’a doğru yola çıkıyoruz. SARIKAMIŞ’ta SARIKAMIŞ ŞEHİTLİĞİ,  KATERİNA KÖŞKÜ gezilerimiz sonrasında HOROSAN PASİNLER üzerinden  ERZURUM da oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

7.GÜN: ERZURUM – ERZİNCAN – SİVAS
Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıp ERZURUM'da ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE, ULU CAMİ, ÜÇ KÜMBETLER, YAKUTİYE MEDRESESİ gezileri yapıyoruz. OLTU TAŞI alış verişi için TAŞHAN (RÜSTEMPAŞA KERVANSARAYI) da aldığımız serbest zamanın ardından ERZINCAN’a doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde TERCAN - MAMA HATUN TÜRBESI  ile  KERVANSARAYI ziyaret ediyoruz. ERZİNCAN’da alacağımız öğle yemeğimizin ardından SİVAS’a doğru yolumuza devam ediyoruz. SİVAS’a ulaştıktan sonra 1892 yılında SİVAS LİSESİ olarak yaptırılan ve 1981 yılına kadar SİVAS LİSESİ olarak kullanılan CUMHURİYET’ in ilanı sürecinde halkın birlik, beraberlik ve bütünlüğünün temellerinin atıldığı SİVAS KONGRESİ nin yapıldığı ATATÜRK KONGRE VE ETNOĞRAFYA MÜZESİ, ŞİFAİYE MEDRESE’ si, ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE, HÜKÜMET KONAĞI,  PAŞA CAMİİ, gezilerimizin ardından Aslanlı çeşmeden su içebileceğiniz, üst katında Nargile keyfi yaparak şehri izleyebileceğimiz veya dileyen konuklarımızın alış veriş yapmaları için TAŞHAN’da vereceğimiz serbest zamanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

8.GÜN: SİVAS – TOKAT – BALLICA MAĞARASI – AMASYA

Sabah kahvaltımızın ardından TOKAT merkezdeki SULU SOKAK ve ona bağlanan HALİT SOKAK, Safranbolu evlerini andıran TOKAT EVLERİ  ve onu çevreleyen, ROMA, SELÇUKLU ve OSMANLI dönemlerine ait,CAMİ, HAN,HAMAM, MEDRESE,TÜRBE, BEDESTEN gibi birbirinden güzel birçok eserle dolu tarihi dokusuyla TOKAT’ta TOKAT MÜZESİ ’ni de gördükten sonra, Bakırcıları ziyaret ediyoruz. Tarihi TAŞHAN’da alışveriş molası verdikten sonra TOKAT’tan ayrılıp AMASYA’ya doğru yola çıkıyoruz yolumuzun üzerinde BALLICA MAĞARASI gezisi yapıyoruz. AMASYA’ya  ulaşırken FERHAT SU KANALI ’nı ve FERHAT İLE ŞİRİN  müzesini geziyoruz. Gecesi de gündüzü de birbirinden güzel bu şehirde ilk olarak mumya müzesi olarak da bilinen AMASYA ARKEOLOJİ MÜZESİ ni geziyoruz. AMASYA’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş SULTAN 2.BEYAZIT KÜLLİYESİ ‘ni ziyaret ediyoruz. AMASYA OSMANLI DÖNEMİNDEN kalma 18. ve 19. yy konaklarını, Yeşilırmak boyunca sıra sıra inci tanesi gibi dizilmiş yalı olarak adlandırılan evleri, PONTUS KRALLARININ HARŞENA DAĞI’na oyularak yapılan KAYA MEZARLARI’nı, FERHAT VE ŞİRİN efsanesini ve ŞEHZADELER YÜRÜYÜŞ YOLUNDA  Padişah büstlerini göreceğimiz görsel bir şölenle AMASYA sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrası otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

 9.GÜN: ÇORUM – HATTUŞA – ANITKABİR – İZMİR
Sabah kahvaltımızın ardından Otelimizden ayrılıp ÇORUM’a doğru yola çıkıyoruz ÇORUM merkez SAAT KULESİ panoramik fotoğraflıyoruz. Ardından HİTİTLERİN BAŞKENTİ olarak kurulmuş olan HATTUŞA ve  YAZILIKAYA yı  ziyaret ediyoruz. KIRIKKALE’den geçip ANKARA  ANITKABİR'e ulaşıyoruz. Anıtkabir'de ASLANLI YOL, MOZOLE ve ANITKABİR MÜZESİ ziyaret edip ANKARA’dan ayrılarak AFYON UŞAK KULA üzerinden yolda verilen molaların ardından İZMİR’e ulaşıyoruz. Siz değerli KARE TUR misafirlerimize bir sonraki KARE TUR Organizasyonunda buluşuncaya kadar veda ediyoruz.

 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
Otellerde Y.P Konaklama (4*, 5* Hotel Konaklamaları )
Lüks Otobüsler İle Ulaşım
Elazığ - Tatvan Tren Biletleri
Çevre Gezileri
Zorunlu Seyahat Sigortası
Profesyonel Rehberlik Hizmetleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Tüm Öğlen Yemekleri ve ilk gün sabah kahvaltısı
Extra belirtilen organizasyonlar
Tüm Yemeklerde alınan İçecekler
Otellerdeki yapılan ekstra harcamalar
Dolmuş ve Tekne ücretleri
Milli Park GirişleriMüze ve Örenyeri girişleri

 

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • MAVİŞEHİR MAVİ BAHÇE (18:15)
  • BOSTANLI İSKELE (18:30)
  • KARŞIYAKA ANIT (18:40)
  • BAYRAKLI ÜST GEÇİT (18:50)
  • ÜÇKUYULAR ZİRAAT BANKASI ÖNÜ (19:20)
  • HATAY ÜÇYOL METRO ÇIKIŞI KAMİL KOÇ ÖNÜ (19:40)
  • BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNÜ (20:00)
Notlar

İptal Şartları
https://www.karetur.com/izmirden-buyuk-anadolu-turu

İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
+90 232 441 7300


Bu çıktı 28.03.2024 19:29 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.