2024 Erken Rezervasyon Süper Karadeniz Turu Tur Programı

SÜPER KARADENİZ TURU – 7 GECE 8 GÜN
‘’BATUM KONAKLAMALI’’

 

Kalkış Yerleri: İzmir
PROGRAM
Süper Karadeniz Turu Programı

 ERKEN REZERVASYON SÜPER KARADENİZ TURU 2024
** Her Hafta Cuma, Cumartesi, Pazar Günleri Kesin Hareket 
** Muhteşem Doğu Karadeniz Uzungöl, Sultanmurat Yaylası Konaklaması FARKI İLE !!!
** Ayder Yaylasında; Şimşir Ormanları – Palovit Şelalesi – Zilkale FARKI İLE !!!
** Borçka Karagöl gezisi ve Karadeniz Mutfağı Borçka’da FARKI İLE !!!
** Batum Konaklaması Tur Programına Dahil ve Extra Değildir…!!!
Tur hareket tarihleri ve yerleri : 
20:30 Bostanlı İskele 
> 20:40 Karşıyaka Anıt 
> 20:50 Bayraklı Üsgeçit 

> 21:15 Üçkuyular Zıraat bankası Önü
> 
21:30 Hatay Üçyol
22:00 Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi Önü 
> SERVİS DANIŞMA HATTIMIZ : 05453006065

ÖNEMLİ NOT !!! : Batum’a geçişte T.C. vatandaşları için – Nüfus Cüzdanı yeterlidir. Pasaportu olanlar pasaportlarını yanlarında bulundurabilirler. Yaş farketmeksizin 18 yaşından küçük misafirlerimizinde özellikle kimliklerinde fotoğraf zorunluluğu vardır .Yeni nüfus cüzdanları olması zorunludur. Nüfus cüzdanı dışında pasaport ile geçiş yapılabilir. Bunların dışındaki kimliklerle giriş yapmak mümkün değildir. Ayrıca ebeveynleri yanında olmadan seyahat eden 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noterden tasdikli muvafakatname gerekmektedir.

* Gümrükte yaşanan Kişisel sorunlardan Karetur sorumlu değildir.

* T.C. vatandaşı olmayan misafirlerimizin geçişleri için bilgi alınız.

 

1.GÜN : İZMİR HAREKET – BALIKESİR – BURSA – BOLU – AMASRA 
Belirlenen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra, güzel bir yolculuk ve molalarla sabah saatlerinde BOLU YENİÇAĞA MENGEN DEVREK BARTIN yolu ile AMASRA’da oluyoruz.

2.GÜN : AMASRA  – SAFRANBOLU –  KASTAMONU
Yolda yapacağımız sabah kahvaltımızın (ekstra) ardından turumuza başlıyoruz. AMASRA’ya ulaşmadan birkaç kilometre önce AMASRA’yı yüksek bir yerden gören ve F. SULTAN MEHMET’in AMASRA’yı ilk gördüğüde Lalasına “LALA LALA ÇEŞMİ CİHAN BU MU OLA” dediği yerde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından otobüs ile aşağıya inip, Amasra'nın antik ticaret limani olan ve yüzyıllar boyunca kullanılmış KÜÇÜK LİMAN mevkinden BÜYÜK LİMAN' a doğru yürüyüş yapıyoruz. Cenevizlilerin Osmanlı'dan önce burayı kontrol ettiği ve garnizon yerleştirdiği, üzerinde yer yer Grek ve Cenova kültüründen semboller barındıran SORMA GİR KALESİ’ni görüp yöreye özgü ahşap ve benzeri hediyeliklerin satıldığı ÇEKİCİLER ÇARŞISINDA alışveriş yapıyoruz. AMASRA’yla özdeşleşmiş olan SALATA ve BALIK menüsünden oluşan öğle yemeğimizi alıp otobüsümüze yerleşiyoruz. Sonrasında Geç Dönem Osmanlı mimarisini çok iyi yansıtan ve özgün yapısını büyük ölçüde koruyabilmiş tarihi bir yerleşke olan SAFRANBOLU’ya geçiyoruz. Safranbolu Gezimize HIDIRLIK TEPESİ’nden SAFRANBOLU’ya hakim bir noktadan başlıyoruz. SAFRANBOLU’nun en eski lokumcusu İMREN’e gidip ALIŞVERİŞ yapıp CİNCİ HAN, CİNCİ HAMAM, KAYMAKAMLAR KONAĞI, KÖPRÜLÜ CAMİ, YEMENİCİLER ARASTASI ve diğer çarşılarını gezip-görüp otelimize yerleşiyoruz.
Akşam Yemeği ve Konaklama UZ OTEL – SAFRANBOLU

3.GÜN: KASTAMONU – TAŞKÖPRÜ – SİNOP – SİNOP CEZAEVİ – SAMSUN 
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp KASTAMONU merkezde vereceğimiz serbest zamanda Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından ŞERİFE BACI ANITI,  Abdülhamit Han Döneminden kalma SAAT KULESİ, Klasik Dönem Osmanlı Mimarisi'nden, 500 yıllık NASRULAH CAMİ ve TARİHİ ÇARŞISI'nı görüp TAŞKÖPRÜ üzerinden SİNOP’a varıyoruz. SİNOP gezimizde ilk olarak 1999 yılında kapatılarak müzeye çevrilen SİNOP TARİHİ CEZAEVİ ziyaretini yapıyoruz. Tarihi geçmişi Romalılara kadar dayanan yapı aslında çok eski bir kale olup, Osmanlı döneminde Yarımada'da yer alması ve Sinop'a giriş-çıkışın çok zor olması nedeni ile bir cezaevi olarak kullanılmıştır. Yakın tarihte de trajik bir mekan olması nedeni ile de şiirlere, şarkılara konu olmuştur. (Sinop cezaevi 2021 yılında restorasyona alınmıştır) SİNOP‘ta öğle yemeği menüsünde SİNOP MANTISI ve NOKUL var. SİNOP‘a özgü özel el işçiliği KOTRA ATÖYELERİ'ni SİNOP KALESİ ve LİMAN MEVKİ'ni görüp SİNOP’ tan ayrılıyoruz. BAFRA üzerinden SAMSUN’a hareket ediyoruz. SAMSUN’da ilk durağımız ATATÜRK ANITI ve BANDIRMA VAPURU gezilerimiz sonrası otelimize yerleşiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.  SİMİSSO OTEL  – SAMSUN 

4.GÜN : SAMSUN – ORDU – GİRESUN – TRABZON – SÜMELA MANASTIRI – TRABZON 
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp ÜNYE-FATSA-ORDU üzerinden TRABZON’a ulaşıyoruz. Köfte denilince markalaşmış AKÇAABAT KÖFTECİSİNDE öğle yemeği menümüzü alıyoruz. TRABZON’da 1900’lü yılların başında bir Rum Banker tarafından TRABZON’nun Soğuksu mevkiine yaptırılan ve Cumhuriyet döneminde TRABZON‘lular tarafından ATATÜRK’e hediye edilen ATATÜRK KÖŞK‘ünü ziyaret ediyoruz. Köşk gezimiz sonrasında TRABZON’a özgü KAZAZİYE, TRABZON HASIRI, TELKARİ ve daha pek çok çeşit GÜMÜŞ ürünlerini bulabileceğiniz bir mağazada ALIŞVERİŞ yapacağız. TRABZON gezimizin ardından Trabzon Gümüşhane yolunu izleyerek MAÇKA ilçesinden ALTINDERE MİLLİ PARKI içerisinde yer alan yaklaşık 1500 yıl önce iki keşişin kurduğu düşünülen SÜMELA MANASTIRI’’na ulaşıyoruz. Vadiye hâkim Karadağ’ın eteklerinde sarp kayalık üzerine kurulmuş olan manastırda ANA KAYA KİLİSESİ, ŞAPEL, ÖĞRENCİ ODALARI vb. bölümlerini geziyoruz. Bu büyüleyici MANASTIR  gezimiz sonrasında Akarsu yaylasındaki muhteşem bir doğanın içindeki otelimize dolmuşlarımızla çıkıyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. RAMADA BY WNDYHAM – GÜMÜŞHANE 

5.GÜN: TRABZON - RİZE – AYDER – ZİL KALE – PALOVİT ŞELALESİ – BATUM 
Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıp Trabzon sahil yolunu takip ederek yol üzerindeki ÇAY FABRİKASI’na uğruyoruz. Dalından koparılan çayın geçirdiği evreleri görerek yetkililerden bilgi alıyor ve bizlere ikram edilen çaylarımızı keyifle içiyoruz. Of ve Rize sahil yoluyla FIRTINA VADİSİ içinde, FIRTINA DERESİ kenarında, PINAR ALABALIK TESİSLERİNDE,  yine bu derenin balığı olan KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK ve yanında-MUHLAMA-TURŞU KAVURMA-LAZ BÖREĞİ’nden oluşan öğle yemeğimizi alıyoruz. Ardından FIRTINA DERESİ VE FIRTINA VADİSİ’nin muhteşem manzarasıyla KAÇKAR DAĞLARI MİLLİ PARKI içinde yer alan AYDER YAYLASI’na ulaşıyoruz. AYDER YAYLASI’nda KALEGON, GELİN TÜLÜ ŞELALESİ gibi panoramik noktalarda fotoğraf molası veriyoruz. Yaylada Şelale manzarası eşliğinde yapacağımız yürüyüşümüzü tamamlayıp ÇAMLIHEMŞİN’de bizi bekleyen minibüslere binip  zengin bir fauna ve flora yaşam alanına sahip olan  heyecanlı ve sürprizlerle dolu yolculuğumuza önce ŞENYUVA KÖYÜ (ÇİNÇİVA) ile başlayıp Fırtına deresi üzerinde bulunan yaklaşık 400 yıllık bir köprü olan ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ’nü görüp vadi içerisinde orta çağ da yapılmış bir kale olan ZİLKALE yi göreceğiz sonrasında ÇAT VADİSİ içlerinde saklı muhteşem PALOVİT ŞELALESİ’ni göreceğiz. Bu güzel ve keyifli turlardan sonra Hopa üzerinden Sarp Sınır Kapısına varıp Batum’a giriş yapıyoruz. Çoruh Nehri’ni görüp Batum’a ulaşıyoruz. Batum’da göreceğimiz yerler arasında Orta Camii - Türk Sokağı - Avrupa Meydanı - Medea Heykeli, Altın Post heykeli, Poseidon Çeşmesi - Piazza - Alfabe Kulesi - Ters Restorant – Ali - Nino Heykeli - Dans eden sular bulunuyor.
Akşam konaklama 4* otelimizde. İBERİA HOTEL – BATUM
Batum Gürcü Gecesi yemekli eğlenceli: EXTRA (Karetur tavsiye ediyor)

Önemli Not: Batum’a geçişte T.C. vatandaşları için – Yeni Nüfus Cüzdanı yeterlidir. Yaş farketmeksizin 18 yaşından küçük misafirlerimizinde özellikle kimliklerinde fotoraf zorunluluğu vardır. Pasaportu olanlar pasaportlarını yanlarında bulundurabilirler. Yeni nüfus cüzdanları olması zorunludur. Nüfus cüzdanı dışında pasaport ile geçiş yapılabilir. Bunların dışındaki kimliklerle giriş yapmak mümkün değildir. Ayrıca ebeveynleri yanında olmadan seyahat eden 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noterden tasdikli muvafakat name gerekmektedir. 
* Batum geçişi tur tarihlerinde Covid – 19 ülkeler arası gümrük kapılarında uygulanacak işlem kuralları geçerli olacaktır.

6. GÜN: HOPA – BORÇKA – KARAGÖL  – UZUNGÖL - SULTANMURAT YAYLASI
Sabah kahvaltısının ardından Batum’dan ayrılıyoruz. Gümrük işlemlerimizin ardından Hopa'dan Borçka'ya ulaşıyoruz. Burada bizleri bekleyen minibüslerle yaklaşık bir saatlik bir yolculuk ile KARAGÖL’e geliyoruz. Bölgenin en güzel göllerinden olan BORÇKA KARAGÖL’de keyifli vakitler geçirip güzel anılarla ayrılıyoruz. BORÇKA’ya dönüş yolunda YÖRESEL bir menüden oluşan öğle yemeğimizi alıyoruz. Sonrasında HOPA üzerinden sahil yolunu takip ederek UZUNGÖL’e geliyoruz. HALDİZEN ÇAYININ önünün heyelan neticesinde yüzlerce yıl önce kapanmasıyla oluşmuş olan bu göl ve çevresi KARADENİZİN en önemli turizm noktalarından birisidir. Doğa harikası UZUNGÖL’de vereceğimiz serbest zaman sonrası minibüslere binip Sultan IV. Murad'ın Bağdat seferinden dönerken ordusunu bu güzergahtan geçirip, burada kamp yaptığı için adını sultanın kendisinden alan SULTANMURAT YAYLASI'NA çıkıyoruz. Yolumuz üzerinde muhteşem manzaralara şahitlik edip fotoğraflar çekiyoruz. Sultanmurat yaylasında molamızın ardından konaklama yapacağımız Limonsuyu Yayla Otelimize yerleşiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. LİMONSUYU YAYLASI KARDELEN OTEL – TRABZON 

7.GÜN : TRABZON – GİRESUN – ORDU – ORDU TELEFERİK –  SAMSUN – AMASYA 
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıp GİRESUN yolu ile ORDU’ya ulaşıyoruz. ORDU merkezde TELEFERİK ile BOZTEPE’ye çıkıp muhteşem ORDU MANZARASI eşliğinde panoramik fotoğraflar çekiyoruz. Bu muhteşem manzara ve teleferik gezintisi ardından Karadeniz sahil yolu ile Amazonların meşhur kenti TERME’ye ulaşıyoruz. Karadeniz bölgesinin en büyük yol tesisi olan ULUSOY TERME TESİSLERİNDE öğle yemeğimizi alıyoruz. Buraya kadar gelmişken meşhur TERME PİDESİ yemenizi öneriyoruz. Öğle yemeğimizin ardından  KAVAK, HAVZA üzerinden ŞEHZADELER ŞEHRİ AMASYA’ya ulaşıyoruz. Gecesi de gündüzü de birbirinden güzel bu şehirde mumya müzesi olarak da bilinen fakat içerisinde çeşitli roma, grek, hitit gibi uygarlıklardan eserler barındıran AMASYA ARKEOLOJİ MÜZESİ'Nİ geziyoruz. Sonrasında AMASYA’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş, Osmanlı halkı tarafından çok sevilen bir sultan ola SULTAN 2. BEYAZIT KÜLLİYESİNİ ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden, ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gördükten sonra YEŞİLIRMAK kıyısına iniyoruz. YEŞİLIRMAKSİVAS’tan doğarak Samsun’un ÇARŞAMBA ilçesinde denize dökülene kadar geçtiği tüm bölgelere hayat verir. AMASYA, Yeşilırmak’ın iki yakasına yerleşmiş bir şehirdir. AMASYA OSMANLI DÖNEMİNDEN kalma 18. ve 19. yy konaklarını, Yeşilırmak boyunca sıra sıra inci tanesi gibi dizilmiş yalı olarak adlandırılan evleri, PONTUS KRALLARININ HARŞENA DAĞI’na oyularak yapılan KAYA MEZARLARI’nı, FERHAT VE ŞİRİN efsanesini ve ŞEHZADELER YÜRÜYÜŞ YOLUNDA Padişah büstlerini göreceğimiz görsel bir şölenle AMASYA sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Son olarak Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrası otelimize yerleşiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.  KAHRA OTEL  – AMASYA

8.GÜN: AMASYA –ÇORUM –  ANKARA – İZMİR
Sabah kahvaltısının ardından AMASYA’dan ayrılarak MECİTÖZÜ üzerinden ÇORUM’a varıyoruz. Burada ULUSOY DAĞ TESİSLERİNDE vereceğimiz molada çaylarımızı yudumlarken meşhur ÇORUM LEBLEBİSİ ALIŞVERİŞİ yapabiliriz. Sonrasında KIRIKKALE’den geçip ANKARA’ya, ANITKABİR‘e ulaşıyoruz. ANITKABİR‘de ASLANLI YOLMOZOLE ziyaretimiz sonrası ANKARA’dan ayrılarak AFYON, UŞAK, KULA  üzerinden yolda verilen molaların ardından İZMİR’e ulaşıyoruz. Siz değerli KARE TUR misafirlerimize bir sonraki KARE TUR Organizasyonunda buluşuncaya kadar veda ediyoruz.

FİYATLARIMIZA DAHİL OLAN HİZMETLER
* Otellerde 6 Gece Konaklama (3*,4* Butik, Yayla Hotel Konaklamaları)
* 5 Akşam yemeği 6 Sabah kahvaltısı
* Lüks Otobüsler İle Ulaşım
Batum Ulaşım, Batum Turu ve Konaklaması
* Çevre Gezileri / Zorunlu Seyahat Sigortası
* Rehberlik Hizmetleri (Karadeniz Bölgesinin Uzman Rehberleri)

FİYATLARIMIZA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
* Tüm Öğle Yemekleri
* Tüm Yemeklerinde Alınan İçecekler ve oteldeki yapılan harcamalar
* Batum’da Akşam yemeği
* Dolmuş Ücretleri + Milli Park Girişleri (Toplamı : 1000 TL – Zorunludur)
* Müze giriş ücretleri
* Zipline Salıncak ve Ordu Teleferik ücreti
* Yurtdışı Çıkış Fonu
* BATUM’DA GÜRCÜ GECESİ

Önemli Not : Batum’a geçişte T.C. vatandaşları için – Nüfus Cüzdanı yeterlidir. Pasaportu olanlar pasaportlarını yanlarında bulundurabilirler. Yaş farketmeksizin 18 yaşından küçük misafirlerimizinde özellikle kimliklerinde fotoraf zorunluluğu vardır .Yeni nüfus cüzdanları olması zorunludur. Nüfus cüzdanı dışında pasaport ile geçiş yapılabilir. Bunların dışındaki kimliklerle giriş yapmak mümkün değildir. Ayrıca ebeveynleri yanında olmadan seyahat eden 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noterden tasdikli muvafakatname gerekmektedir.

* Gümrükte yaşanan Kişisel sorunlardan Karetur sorumlu değildir.
* T.C. vatandaşı olmayan misafirlerimizin geçişleri için bilgi alınız.
* Batum geçişi tur tarihlerinde Covid – 19 ülkeler arası gümrük kapılarında uygulanacak işlem kuralları geçerli olacaktır

 

KARADENİZ BÖLGESİ HAKKINDA KISACA BİLGİ

Karadeniz Bölgesi Anadolu'nun diğer bölgelerine nazaran biraz daha izole bir bölge olup iklim olarak Okyanus İklimine sahiptir. 8.350 kilometre kıyı şeridine sahip, 461.000 km² alan kaplayan (Azak Denizi dahil, Marmara Denizi hariç), en geniş yeri doğudan batıya 1.175 km, en derin noktası 2.210 m olan, Marmara Denizi vasıtasıyla Ege Denizi’ne bağlanan, batıdan doğuya böbrek formunda bir denize sahip olup, ismini ondan alır. Karadeniz üzerinde bulunan önemli liman kentleri Köstence, Mankalya, Burgaz, Varna, Odessa, Sivastopol, Yalta, Kerç, Novorossiysk, Soçi, Sohum, Poti, Batum, Hopa, Trabzon, Samsun, Ordu, Giresun, Sinop ve Zonguldak'tır.

 

Karadeniz bölgesi tarih boyunca çeşitli İmparatorlukların ve uygarlıkların hükmü altına girmiş olsa da bölge coğrafyasının ulaşılması zor ve sürekli dağlık, izole olması nedeni ile genelde başka uygarlıkların hükmü altında dahi genelde nispeten daha özgür ve otonom bir bölge olarak kalmıştır. İçerisinde kurulan Antik Çağ'da Mithradates'in Pontos Krallığı ve Orta Çağ'da Trabzon Rum İmparatorluğu, bölge tarihi için en çok dikkat çeken uygarlıklar arasındadır. Özellike Doğu Karadeniz'in dağlık kesimleri uzun bir süre Hristiyan ve Rum azınlıklarca iskan edilmiş yerlerdir ve bir çok Karadeniz kenti Antik Yunan Kolonicileri tarafından ya da antik Anadolu halkları tarafından kurulmuştur.  Osmanlı Fetihleri sonrası bölgede Türkleşme ve Müslümanlaşma başlamıştır. Günümüze gelindiğinde, Cumhuriyet'in ilanından sonra Rumlar ve diğer Hristiyan azınlıklar göç etmişlerdir. Fakat onların bıraktıkları tarihi yapılar ve izler hala önemini korumakta ve bugün bir çok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

 

SÜMELE MANASTIRI HAKKINDA KISACA BİLGİ

Sümela ya da Sümele Manastırı'nın nasıl ve kimler tarafından inşa edildiği kesin olarak bilinmemekle beraber, her kökeni bilinmeyen yerin bir efsanesi olduğu gibi burası hakkında da güzel bir efsane bulunmaktadır. Erken Hristiyanlık Döneminde Barnabas ve Sophronios adlı iki keşiş, rüyalarında Meryem Ana'yı görürler. Meryem Ana onlara Karadağ'ın bulunduğu yere bir kilise yapmalarını emreder. Bu rüya üzerine karşılaşıp, buluşan bu iki keşiş Karadağ'ı oyarak küçük bir kaya kilisesi yapar, ve Yunanca "Karadağ'ın Bakiresi" anlamına gelen Sümela adı buradan gelir. M.S 4. yüzyılda inşa edilmiş bu Kilise henüz günümüzdeki haliyle bir manastır değildir ve buranın genişletilip manastır olması için aradan yüzyıllar geçmesi gerekecektir. Orta Çağ'a gelindiğinde ise Bizans tahtından entrika ile indirildikten sonra Trabzon Rum İmparatorluğu'nun başına geçen Aleksios Komnenos Sümela Kilisesi'ni genişletip, burayı günümüzdeki hali ile bir manastıra çevirir. Daha sonrasında Osmanlı İmparatorluğu kılıç sallamadan diplomasi yolu ile Trabzon'u ilhak edince burayı vergiden bağımsız ve otonom bir hale getitir. Yavuz Sultan Selim döneminde ise Manastır'a toprak bağışlanır ve manastır kendi kendisini idare edebilecek küçük bir gelire sahip olur. Aradan yüzyıllar geçer ve Osmanlı-Rus savaşları patlak verir, Trabzon'u işgal eden Ruslar Ortodoks rahipler ile burayı ziyaret edip ayinler yapar. Cumhuriyet dönemine gelindiğinde ise Manastır içerisindeki rahipler çeşitli ortodoks ülkelere kaçar ve burayı tamami ile terk ederler. Zaman içerisinde korunmaya alınmayan manastır eskir, zarar görür ve hatta ülkelerine kaçan Ortodoks rahipler buraya tekrardan gelip, bazı ikonaları kazıyarak çalarlar. Neyse ki tüm bu yaşananlardan sonra, günümüzde Sümela Manastırı restore edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Her gün özellikle de yaz aylarında binlerce insan gerek kültürel seyahat gerekse inançları gereği Sümela'yı, "Karadağ'ın Bakiresi'ni" ziyaret etmektedir.

 

 

DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • MAVİŞEHİR MAVİ BAHÇE (19:15)
  • BOSTANLI İSKELE (19:30)
  • KARŞIYAKA ANIT (19:40)
  • BAYRAKLI ÜST GEÇİT (19:50)
  • LOZAN MEYDANI ATATÜRK LİSESİ ÖNÜ (20:00)
  • ÜÇKUYULAR ZİRAAT BANKASI ÖNÜ (20:15)
  • HATAY ÜÇYOL METRO ÇIKIŞI KAMİL KOÇ ÖNÜ (20:30)
  • BORNOVA EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNÜ (21:00)
  • İSTANBUL HAVALİMANI DIŞ HATLAR (22:00)
Notlar

Önemli Not : Batum’a geçişte T.C. vatandaşları için – Nüfus Cüzdanı yeterlidir. Pasaportu olanlar pasaportlarını yanlarında bulundurabilirler. Yeni nüfus cüzdanları olması zorunludur. Nüfus cüzdanı dışında pasaport ile geçiş yapılabilir. Bunların dışındaki kimliklerle giriş yapmak mümkün değildir. Ayrıca ebeveynleri yanında olmadan seyahat eden 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noterden tasdikli muvafakatname gerekmektedir.

* Gümrükte yaşanan Kişisel sorunlardan Karetur sorumlu değildir.
* T.C. vatandaşı olmayan misafirlerimizin geçişleri için bilgi alınız.
* Batum geçişi tur tarihlerinde Covid – 19 ülkeler arası gümrük kapılarında uygulanacak işlem kuralları geçerli olacaktır


İptal Şartları

1-  Ürün satın alan tüketici, hizmet bedelinin tamamını rezervasyon kayıt anında yada rezervasyon bedelinin en az %35’i, bakiyesinin ise tur / konaklama / hizmetin başlamasından en geç 15 gün önce ödenmekle yükümlüdür. Kampanya / Özel Ürün dışı hizmet alımlarında Rezervasyon ile hizmetin başlangıç tarihi arasında 15 günden daha az süre bulunması halinde bedelin tamamı tahsil edilir. Anılan süre içinde belirtilen ödemelerin yapılmaması halinde, rezervasyon iptal edilerek hizmet bedelinin %35'i cayma tazminatı olarak tüketiciden tahsil edilir.
* İndirimli Ürün / Özel Ürün / Erken Rezervasyon ve Ödemenin tamamı yapılmadan rezervasyon kesinleşmez.
* İndirimli Ürün / Özel Ürün / Erken Rezervasyonların iptal ve iadesi yoktur.
*Sadece;
 Tüketici, kendisinin veya birinci dereceden akrabalarının tur / konaklama / hizmet dönemine denk gelen seyahatine engel rahatsızlıklarını, Tam Teşekküllü Devlet Hastanesinden alınacak resmi raporla veya ölüm halinde bunun belgelemesi koşuluyla, rezervasyon iptal talebi kabul edilir ve ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, katılımcının ödemiş olduğu bedel kendisine iade edilir. Bu halde rapor ve belgeler hizmetin başlangıcından önce ibraz edilecektir. Bu durumun turun devamı sırasında gerçekleşmesi halinde mazeret, tüketicinin turdan ayrılmasından itibaren en fazla 3 gün içinde KARETUR'a belgesiyle birlikte sunulmalıdır. Tüketicinin başlangıcını kaçırdığı tur / konaklama / hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda; KARETUR tüketici adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir.Uçak ulaşımlı turlarda, tüketicinin iptal talebinde, bu durum taşıyıcı havayolu firmasının iptal ve değişiklik koşulları doğrultusunda değerlendirilir. Bu gibi iptallerde tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.
2- Tüketici, satın alınan tur / konaklama / hizmete devam etmesinin mümkün olmaması durumunda, hareket tarihinden en az 7 gün önce KARETUR'a bildirimde bulunarak rezervasyonunu, sözleşme açısından geçerli tüm koşulları yerine getirecek üçüncü bir kişiye devredebilir. Bu durumda sözleşmeyi devreden ve devralan şahıs/şahıslar, KARETUR'a karşı bakiye tutarın ve söz konusu devirden doğan tüm ilave masrafların ödenmesinden müteselsilen sorumludurlar. Uçak ulaşımlı turlarda ise bu durum taşıyıcı havayolu firmasının iptal ve değişiklik koşulları doğrultusunda değerlendirilir. Özellikle yurtdışı turlarında devredilen turlarla ilgili olarak vize işlemi tamamlanmış olan tüketicilerin vize bedelleri iade olmaz. Paket turu devir alan tüketicilerin ise vize sorumlulukları kendilerine ait olacaktır. Tüketicilerin vizelerinin bulunmaması, başvuru yapmış olmalarına rağmen, tur başlangıç tarihine kadar ilgili kurumdan vize alamamaları durumda, KARETUR sorumluluk kabul etmediği gibi, tur bedelinin tamamını devreden ve devralandan (müteselsil olarak) tahsil eder. Hizmeti devralan kişinin, devredenle aynı statüde olmaması halinde, yapılan özel indirimler kaldırılarak devir işlemi tamamlanır.
3- KARETUR tüketiciden kaynaklanmayan bir sebeple, hizmetin başlamasından evvel veya hizmet sırasında rezervasyonu kısmen / tamamen değiştirebilir veya iptal edebilir. Tüketici bu değişiklikleri kabul edebilir ya da KARETUR'un sunduğu alternatif başka bir hizmeti kabul edebilir. Tüketici değişiklikleri kabul etmediği takdirde ise rezervasyonunu iptal edip, sözleşme kapsamında ödediği ücretin tamamını iade alma hakkına sahiptir.
KARETUR  gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen hizmetin başlamasına veya devamına engel teşkil eden; kesin kayıtların gerekli yolcu sayısına ulaşılamaması, asgari katılımın sağlanamaması veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar ile bu ve benzeri tüm mücbir sebeplerden dolayı rezervasyonu iptal edebilir veya erteleyebilir. KARETUR, kesin kayıtların gerekli yolcu sayısına ulaşılamaması ve asgari katılımın sağlanamaması nedeniyle, iptal bilgilendirmesini turun başlangıcından en az 4 gün önce yapmakla yükümlüdür. KARETUR'un tur kapsamında bilgilendirmek suretiyle, turda değişiklik yapma hakkı saklıdır. Tüketici tarafından tur / konaklama / hizmetin başlamasından 30 gün öncesine kadar yapılan iptallerde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere ödediği bedel tüketiciye iade edilir. Tüketici tarafından tur / konaklama / hizmetin başlamasından evvel 29 ile 15 gün arasında yapılan iptallerde, rezervasyon bedelinin % 35’ini, 14 günden az bir süre kala yapılan iptallerde, tüketici rezervasyon bedelinin tamamını KARETUR'a ödemeyi beyan, kabul ve taahhüt eder.
4- KARETUR ve tüketici bu sözleşmeden dolayı doğan yükümlülüklerini gereği gibi ifa edeceklerdir. Paket tur esnasında, KARETUR'un sözleşmenin esaslı unsurunu oluşturan hizmetlerden birini veya birkaçını sağlayamayacağının anlaşılması durumunda, KARETUR paket turun devam etmesi için tüketiciye ilave masraf gerektirmeyen eşdeğerde alternatif düzenlemeler yaparak sözleşmede yer alan hizmetler ile sunulan hizmetler arasındaki farkı tazmin eder. Bu durumda tüketicinin tazminat hakkı doğmaz. Ancak söz konusu düzenlemeleri yapmak mümkün değil ya da alternatif düzenlemeler tüketici tarafından kabul edilmez ise, KARETUR, tüketicinin sözleşmeden dönme bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren, ödemiş olduğu tüm bedeli tüketiciye iade eder. KARETUR, sözleşmeden dönülmesine kadar ifa etmiş olduğu edimler için, tüketiciden hizmetten faydalanma oranında bedel isteme hakkına sahiptir. KARETUR 'un sözleşmeyi kısmen veya tamamen ihlal etmesi halinde ödenecek tazminatın hesaplanmasına Türsab Kütahya Çizelgesi uygulanır.
5- OTOBÜSLE ULAŞIM: Bagaj ve içeriği ile ilgili her türlü sorumluluk sahibine aittir. Tüketici seyahat edeceği aracın ve konaklayacağı tesisin tabi olduğu mevzuat ve teamüllerine uymakla mükelleftir. Tüketiciye ait bagajların KARETUR 'a ait araçlarda kaybı veya hasarı durumunda, kayıp ve hasar tutanağı düzenlettirilmesi koşuluyla, kaybolan veya hasar gören bagajın içinde bulunan eşyaların maddi ve manevi değeri ile sair vasıf ve özellikleri gözetilmeksizin, rezervasyon bedeli içinde ulaşıma isabet eden kısmının azami 1/2'si, kaybolan eşya ve valizin maddi ve manevi tazminatı olarak KARETUR tarafından eşya sahibi tüketiciye ödenir. Ulaşıma ilişkin diğer tüm detaylar voucher / broşürde düzenlenerek, tüketiciye iletilmiştir.
UÇAKLA ULAŞIM: Uçuşları ile ilgili düzenlemeler uluslararası havacılık kurallarına tabi olduğundan havayolları bu uçuşlarda her türlü saat değişikliği, uçak tipi, havayolu şirketini değiştirme hakkına sahiptir. Hareket saati garanti edilemez, taşıyıcı, biletlerde gösterilen duraklama yerlerini değiştirebilir veya duraklama yapabilir. Satış sırasında belirtilen saatler muhtemel saatler olup, bu konudaki değişiklikler nedeni ile KARETUR sorumlu tutulamaz. Bu sebeple yapılacak iptal ve iade talepleri de kabul edilemez. Charter yani tarifesiz olarak satın alınan uçak biletlerinin iptali durumunda, bedel iadesi uçak biletinin özelliği nedeniyle yapılamaz. Bu sözleşmede yazılı olmayan hususlarda yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri, IATA, IHA, UFTAA Konvansiyon hükümleri, Sivil havacılık kanunu, Türkiye’nin dahil olduğu Uluslararası sözleşmeler ve bunlara bağlı olarak çıkartılmış Tüzük, Yönetmelik, Genelge ve Tebliğler tatbik olunur. KARETUR, havayolu ile tüketiciler arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 tarihli Lahey Protokolüne tabidir. Tüketici(ler) saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turları satın aldıklarını taahhüt eder. Aracı Kurum statüsündeki KARETUR, bu tür değişikleri haber aldığı an en kısa sürede tüketiciye bildirmekle yükümlüdür. Herhangi bir aksilik yaşanmaması için tüketicinin de uçuştan en az 48 saat önce KARETUR 'u arayarak uçuş saatini teyit etmesi gerekmektedir. Uçaklı ulaşımlarda, tüketiciye sunulan havayolu firmasının bagaj kayıp ve hasarı durumunda ilgili havayolu firmasının kuralları geçerli olup, KARETUR 'un sorumluluğunda olmadığı açık bir şekilde tüketici tarafından kabul edilmiştir.
KONAKLAMA HİZMETLERİ: Tüketici, sözleşme kapsamında hizmet alınacak tesis hakkında her türlü bilgiyi gerek KARETUR 'a ait web adreslerinden ve/veya gerekse KARETUR satış temsilcilerinden alıp, gerekli tüm incelemeyi yaptıktan ve okuduktan sonra imzaladığını kabul ve beyan eder. Tesisin konaklamanın başlayacağı tarihte hizmet verebilecek durumda olmaması halinde, KARETUR tüketiciyi hizmet satın aldığı tesisle aynı kategoride olan bir tesiste konaklatmak üzere teklifte bulunabilir. Tüketici böyle bir değişikliği kabul etmez ise rezervasyonu için ödediği toplam bedeli geriye alma hakkına sahiptir. Paket turlarda geçerli olan geceleme sayısıdır. Paket turun konaklama yapılacağı ilk gece birinci gün ve birinci gece şeklinde sayılmaktadır. Ulaşım araçlarının mücbir sebeplerden veya hava yolu firmasının yapacağı rötarlardan doğan gecikmesinden dolayı tüketicilerin gün ışığından faydalanamaması KARETUR 'un sorumluluğunda değildir. Tüketicinin konaklama yaptığı tesiste olabilecek herhangi bir bagaj, değerli eşya ve benzeri kayıp hallerinde, gerekli tutanakları ilgili kolluk kuvvetlerine tutturması tüketicinin sorumluluğundadır. Bu ve benzeri durumlardan dolayı KARETUR sorumlu tutulamaz. Tüketicinin, ifa edilen hizmetin kusurlu olduğundan bahisle alınan hizmeti sonlandırması halinde, KARETUR yetkilisine ve konakladığı otele, hizmetin sona erme sebeplerini yazılı olarak bildirmek zorundadır. Aksi halde hizmeti alıp kullanmış addolunur. Bu durum tüketicinin ikame hizmet, bedel iadesi ve diğer sair tazminat haklarını ortadan kaldırır.
6- Satın alınan hizmete, VİZE İŞLEMLERİ ve HİZMETLERİ dahil değildir. İşbu maddelerin konusu, KARETUR ile yurtdışı turuna katılacak olan müşterinin, yurtdışına çıkış için gerekli vize takip işlemini KARETUR 'un üstlenmesini talep etmesi nedeniyle, KARETUR 'un çalıştığı yetkili acente tarafından tüketiciye verilecek vize hizmetine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesidir. Vize başvurusu için gerekli olan evraklar ve vize masrafları ile vize hizmet bedeli, ilgili Konsolosluğun bildirdiği şekilde eksiksiz olarak, tur hareket tarihinden en geç 30 gün önce müşteri tarafından KARETUR ve KARETUR 'un talebi doğrultusunda acenteye teslim edilmelidir. Teslim edilen pasaportun gezinin başlangıç tarihinden itibaren en az 1 yıllık geçerlilik süresinin bulunması zorunludur. Tüketicinin KARETUR veya yetkili acentasına pasaport teslim etmesi durumunda; tüketici Konsolosluk talep ettiği takdirde şahsi başvuruyu evraklarıyla beraber verilen gün ve randevu saatinde Konsolosluğa müracaat edeceğini kabul ve beyan eder. Tüketicinin KARETUR veya yetkili acentasına pasaport ve evraklarını teslim edip, teslim edilen evrakların Konsoloslukça yetersiz veya eksik görülmesi durumunda; Konsolosluk tarafından tüketiciden eksik evraklara mahsuben talep edilen evrakların belirtilen süre zarfında teslim edilmemesinden doğan tüm yükümlülükler tüketiciye aittir. Bu sebeple alınamayan vizeler KARETUR ve yetkili acentasının sorumluluğunda olmayıp, yapılan harcamalar geri iade edilemez. Tüketici, tüm evrakları zamanında teslim etmiş ve acenta zamanında başvuru yapmış olmasına rağmen Konsolosluk tarafından başvuru reddedilirse veya yine taraflardan kaynaklanmayan nedenlerle, ilgili Konsolosluk tarafından turun başlangıç gününe kadar pasaportlar teslim edilmezse, KARETUR veya acentanın sorumluluğu doğmayacaktır. KARETUR, yetkili acenta ve tüketici tüm sorumluluklarını yerine getirmiş olmasına rağmen vize başvurusunun konsoloslukça reddi durumunda, turun başlangıç tarihinden 10 günden az zaman kala gerçekleşirse, KARETUR, tur bedelinin, vize masraf ve hizmet bedelinin tamamını alma hakkına sahip olacaktır. Tüketicinin hüsnüniyet (vergi borcu, askerlik durumu, yurtdışına çıkış yasağı, kara liste olma durumu vb.) kurallarına aykırı olan hareketleri neticesinde vizenin alınamaması durumunda KARETUR 'un veya yetkili acentasının sorumluluğu olmayacaktır. Yutdışına çıkacak olan misafirlerimizin gidilen ülkede herhangi bir nedenle ülkeye alınmaması veya Türkiye’den çıkışına izin verilmemesi durumunda herhangi bir geri ödeme yapılmayacak ve bu durumdan doğacak zararlardan KARETUR veya yetkili acentası sorumlu olmayacaktır. Tüketici yasal mercilerde kabul edilecek şekilde tahribatsız, deformasyonsuz geçerli pasaport bulundurmakla yükümlüdür. Pasaporttaki tahribat veya deformasyondan kaynaklı ülke çıkış ve girişlerinde yaşanacak olan seyahat iptallerinden KARETUR sorumlu tutulamaz. Katılacakları tura ait ülkelere vizesi olduğunu beyan eden veya vize işlemlerini bizzat kendisi takip edeceğini belirten tüketici, vize işlemlerinin gerçekleşmemesini ileri sürerek sözleşmeyi feshedemez, sorumluluk tüketiciye aittir. KARETUR veya yetkili acentasının hiçbir şekilde Konsolosluklar üzerinde yaptırım gücü veya edinimlerini taahhüt edebilme yetkisi yoktur. Konsolosluklardaki gecikmelerden KARETUR aracı kurum olması sebebiyle kendi veya yetkili acentası sorumlu değildir. Konsolosluk tarafından iade edilen belgeler KARETUR  veya yetkili acenta tarafından tüketiciye teslim edilir. Konsolosluğun vize vermemesi halinde KARETUR 'un herhangi bir sorumluluğu olmayıp, “neden vize alınamadığı” yasal olarak Konsolosluk beyanına dayanır.
7- KARETUR, işbu sözleşme konusu hizmetin nitelikleri, satış bedeli ve ödeme şekli ile ifaya ilişkin ön bilgiler içeren Ön Bilgilendirme Formu / Voucherı tüketiciye sözleşmenin 9.maddesinde belirtildiği şekilde iletmekle yükümlüdür. Paket tur programlarında ücrete dahil tüm hizmetler ayrı ayrı belirtilmiştir. Bunlar dışında kalan turlar veya hizmetler ekstra ücrete tabidir. Tüketici; rehber, tesis, ulaşım aracı, aracı acente ve KARETUR yetkilileri ile sigorta şirketinin satın alınan hizmetle ilgili bildirdiği kurallara uyacağını; üçüncü kişilerin can, mal ve huzuruna saygı duyacağını, aksi takdirde hizmeti haklı nedenle alamayacağını ve iade hakkının bulunmadığını kabul eder. Tüketiciden kaynaklanan durumlar ile üçüncü kişilerin şahsi sorumluluklarından kaynaklanan hallerden KARETUR sorumlu değildir. 18 yaşından küçük çocuklar annesi ile seyahat ediyorsa babasından, babası ile seyahat ediyorsa annesinden, üçüncü bir kişi ile seyahat ediyorsa hem annesinden, hem babasından muvafakatname almak zorundadır. Hizmetin paket tur olması halinde paket turun eksik ya da hiç verilmemesi halleri 1618 sayılı Yasa’nın 12. maddesi gereğince sigorta ile teminat altına alınmıştır.
8- Kredi kartıyla hizmet satın alan tüketiciler erken ödeme, taksit azaltma taleplerini kartın ait olduğu bankaya bildirmek ve bankanın belirlediği ödeme şubelerine yapmaları gerekmektedir. Tüketiciler kredi kartı ile taksitli olarak aldıkları hizmetin herhangi bir sebebe bağlı olarak iptal ettirdiklerinde KARETUR kredi kartından almış olduğu bedeli yine tüketicinin kredi kartına iade edecektir. Yapılan iade işlemi bankaların iş kurallarına göre tüketicinin kartına iade edilir. Taksitli olarak yapılan ödemelere ilişkin iadelerde de banka kuralları geçerli olup, taksitli yapılan ödemelerin yine karta taksitle iade edilmesi durumunda, KARETUR 'un herhangi bir yükümlülüğü ve müdahale imkanı bulunmamaktadır.
9- KARETUR 'un tüketiciye yapacağı tüm bilgilendirmeleri yazılı olarak elden veya kalıcı veri sağlayıcısı aracılığıyla (elektronik posta, kısa mesaj, disk, cd/dvd, hafıza kartı ve benzeri her türlü araç veya ortam) yapabilecektir. Tüketici, özen borcu gereği sözleşmenin hiç yada gereği gibi ifa edilmemesi halini, hizmetin ifa edilmesi gerektiği veya ifa edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde KARETUR 'a bildirmekle yükümlüdür. Bu süreden sonraki yapılacak bildirimler geçersiz sayılacaktır. Tüketici, rezervasyon esnasında KARETUR çalışanlarına ve/veya web sitelerine vermiş olduğu; e-mail, cep telefonu, faks vb. bilgilerine, KARETUR ve web sitelerinin kampanya duyurusu amaçlı yapmış olduğu bülten gönderimlerine izin verdiğini kabul ve beyan eder. Tüketicinin kendi iletişim kanallarına yapılan bildirim ve duyuruları istemediğini beyan etmesi halinde, KARETUR elektronik posta, sms, faks ve posta gönderimlerini sonlandıracağını taahhüt eder.
10- İş bu sözleşmeden doğacak tüm ihtilafların çözümü ile ilgili tüm Türkiye Cumhuriyeti İzmir Mahkemeleri, Tüketici Hakem Heyetleri ve yasa ile yetkilendirilmiş sair kuruluşlar yetkilidir. Sözleşmenin bir veya birden fazla maddesinin herhangi bir nedenle geçersiz sayılması halinde, sözleşmenin diğer hükümleri bu geçersizlikten etkilenmeyecek ve yürürlükte kalacaktır. İşbu sözleşme 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş olup, sözleşmede düzenlenmeyen hususlarda 6502 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik hükümleri geçerlidir. Taraflar arasında iki nüsha olarak tanzim edilmiş bulunan voucher ve tüm ekleri ile birlikte iş bu sözleşmeye sebep olan paket tur ve münferit rezervasyon hizmetleri sözleşmesi taraflarca tüm ekleri ile birlikte önlü arkalı olarak tanzim edilmiş, okunmuş, kontrol edilerek kabul ve teyit edilmiştir. Sözleşme kendisiyle yapılmamış ancak sözleşmeye konu hizmete katılan tüketici(ler), kendi adlarına kayıt yaptırmakla görevlendirdikleri tüketici(ler)nin bu sözleşmeyi imzalaması/elektronik ortamda onay vermesiyle sözleşme hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar

https://www.karetur.com/2024-super-kardeniz-turu-program

İsmet Kaptan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Karaahmetoğlu İş Merkezi Blok No:22 İç kapı No:104 Konak / İZMİR
+90 232 441 7300


Bu çıktı 28.03.2024 21:13 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.